
Mąka z prosa Dandou 250g
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Mąka z prosa – Dandou
100% naturalna | Tradycyjnie pozyskiwana z Afryki Zachodniej | Idealna do owsianek i wypieków
Mąka z prosa Dandou powstaje w wyniku drobnego zmielenia starannie wyselekcjonowanych ziaren prosa. Szeroko stosowana w kuchni afrykańskiej, doskonale nadaje się do przygotowywania owsianki (lakh, kuskus z prosa), placków lub tradycyjnych chlebów. Bogactwo błonnika i lekkostrawność sprawiają, że jest to preferowany wybór w zdrowej diecie.
Zalety mąki z prosa Dandou:
Bezglutenowa, bez dodatków ani konserwantów
Bogata w błonnik, żelazo, magnez i witaminy z grupy B
Nadaje się do wszystkich rodzajów przepisów: słodkich i pikantnych
Lekkostrawna – idealna dla całej rodziny
Sugestie dotyczące stosowania:
Jako owsianka (lakh) z mlekiem, cukrem i przyprawami
Dodawana do ciast, naleśników lub ciasta chlebowego
Jako naturalny zagęszczacz do zup lub sosów.